Om mig


Jag är kemist och beteendevetare med ett djupt intresse för ursprungsfolk och gamla kulturer världen över. Efter flera resor till Peru, där jag träffat antropologer och guider med stor kunskap samt även Qérofolket vilka sägs vara bärare av den gamla inkatraditionen fick jag inspiration till min första bok Inkaportalen – genom tid och rum.
I mina resor till norra Sverige och Norge har jag fått ta del av samernas kultur och historia, och även nåjdernas uråldriga andliga kunskap. Det är en kunskap och en historia som länge hållits dold och förtjänar att föras fram i ljuset och gav mig inspiration till min andra bok Arktiska portalen – den samiska kraften från norr.
Mina planer är skriva fler böcker och att alla kommer att ingå i en serie ”De glömda tidsportalerna”. Nästa bok som jag redan påbörjat kommer att utspela sig i Mongoliet både i nutid och i en historisk tid.

Jag kommer ursprungligen från Arvika i Värmland men som efter utbildningen flyttade ner till Västkusten och tillbringade flera år där innan jag nu på senare tid återvände till Arvika. Det har gett mig mer tid till skrivandet och inspiration som jag hämtar från naturen. Så länge jag kan komma ihåg har jag alltid älskat böcker, resor och filmer från intressanta platser världen över och jag är så tacksam att jag nu fått möjligheten att dela med mig av det som jag fått till mig, fast i romanform för att samtidigt kunna ge er en spännande läsupplevelse.

Mitt motto ”Jag ska inte dö nyfiken! (inom rimliga gränser) och ”Det har jag aldrig prövat, det går säkert bra!” har tagit mig till spännande platser där jag fått förmånen att träffa intressanta människor och uppleva fantastiska äventyr. Det bästa av allt är att det finns så mycket mer att upptäcka och skriva om!

Mer om mig

Mitt förlag Lassbo
Författarcentrum Väst
Föreningen Värmlandslitteratur
Selma Lagerlöf sällskapet
FIA företagsamma kvinnor i Arvika

Författarintervju

Så började historien

Från första till sista sidan

Jag får hjälp

Slutord